Stekkerdozen

Hoe kies ik de juiste stekkerdoos?

Hoe kies ik de juiste stekkerdoos?

De stekkerdoos is voor veel mensen een simpel en onopvallend product, maar een stekkerdoos kan heel handig zijn in situaties waarbij je meerdere apparaten tegelijk van stroom wilt voorzien. Denk aan een werkplek thuis of op kantoor waar je een laptop, telefoon, monitor en printer wil aansluiten of opladen. In dit soort situaties is een stekkerdoos ideaal en misschien wel onmisbaar. 

Er zijn ontzettend veel verschillende stekkerdozen, maar wij gaan je helpen om de perfecte stekkerdoos te vinden en een goed onderscheid tussen de verschillende stekkerdozen te maken.

Wat voor type stekkerdozen zijn er?

De meeste mensen zijn bekend met de standaard stekkerdoos, maar een stekkerdoos heeft tegenwoordig steeds meer verschillende opties en uitbreidingen. Zo worden bijvoorbeeld de stekkerdoos met USB A of  USB C  aansluiting en de stekkerdoos overspanningsbeveiliging steeds populairder. 

Een stekkerdoos kan bijdragen aan een efficiënte en geordende werkplek, maar door de nieuwe designs van de stekkerdozen kan het ook een toevoeging aan de uitstraling van je werkplek of huis zijn. De stekkerdoos wordt in steeds meer nieuwe en verschillende designs ontworpen zo heb je bijvoorbeeld: de nieuwe Toren Stekkerdoos die zijn eigen unieke vorm en ontwerp heeft.

Stekkerdoos met schakelaar

Verder zijn er nog veel meer populaire stekkerdoos designs. Hieronder een overzicht van de nieuwe en populaire stekkerdozen van dit moment: 

 • Stekkerdoos Met USB Poort
 • Stekkerdoos Cube
 • Stekkerdoos Zonder Kabel
 • Stekkerdoos Multi Toren
 • Stekkerdoos Toren
 • Stekkerdoos Met Overspanningsbeveiliging
 • Stekkerdoos Met Schakelaar

Ook heb je de keuze hoeveel stopcontact-punten er zijn inbegrepen bij een stekkerdoos. Zo kan je een stekkerdoos van wel 2 tot 12 stopcontact-punten aanschaffen. Hier een aantal voorbeelden van stekkerdozen met verschillende stopcontact-punten die Voomy aanbiedt: 

 • Stekkerdoos 10 voudig
 • Stekkerdoos 8 voudig
 • Stekkerdoos 6 voudig

 

Hoe zien de nieuwste stekkerdozen eruit?

Om je een nog beter beeld te geven hebben we 5 unieke stekkerdoos designs uitgekozen met daarbij een toelichting per stekkerdoos:

Stekkerdozen met usb

Ontdek welke stekkerdoos bij jou past 

Een stekkerdoos bestaat uit een aantal onderdelen waar je rekening mee moet houden, hier zijn de belangrijkste:

 • Het aantal stopcontactpunten dat de stekkerdoos heeft
 • Het aantal USB poorten dat de stekkerdoos heeft
 • Stekkerdoos met schakelaar of zonder schakelaar?
 • Kies je een stekkerdoos met snoer of zonder snoer?
 • De kleur van de stekkerdoos
 • De vorm van de stekkerdoos

 

Hoeveel stopcontactpunten heeft een stekkerdoos nodig?

Om te bepalen hoeveel stopcontact-punten je nodig hebt bij een stekkerdoos, kun je simpelweg bedenken hoeveel apparaten je van stroom wilt voorzien. Op basis daarvan kun je kiezen of je een stekkerdoos 12 voudig of juist een stekkerdoos 2 voudig nodig hebt. Er zijn ook sommige type stekkerdozen zoals de Multi Toren Stekkerdoos die de optie hebben om 5 of 10 stopcontactpunten te gebruiken.

 

Stekkerdoos met USB ingang

Een nieuwe populaire uitvinding is de stekkerdoos met USB aansluiting. Het aantal USB poorten dat de stekkerdoos nodig heeft kun je ook bepalen aan de hand van hoeveel apparaten je van stroom wilt voorzien en of je apparaten hebt die je alleen met een USB kabel op wilt laden.

Het is steeds populairder dat een stekkerdoos een USB A of USB C aansluiting heeft. Dit zorgt ervoor dat er geen adapter meer gebruikt hoeft te worden, maar je direct met een USB kabel een device kan opladen. Buiten dat de usb poort op een stekkerdoos zorgt voor extra veel oplaad mogelijkheden, is het ook heel handig om een stekkerdoos met USB aansluiting te gebruiken in kleinere ruimtes.

 

Stekkerdoos met usb

Heb ik een stekkerdoos met schakelaar of zonder schakelaar nodig?

Een stekkerdoos met schakelaar kan heel handig zijn. Als je een stekkerdoos met schakelaar hebt, dan kun je de stekkerdoos met een druk op de knop uitschakelen wanneer je hem niet gebruikt. Hiermee brengt een stekkerdoos met schakelaar extra veiligheid en gemak met zich mee. Een stekkerdoos met schakelaar is dus niet noodzakelijk maar wel erg handig.

 

Heb ik een stekkerdoos zonder kabel of met kabel nodig?

Het kan heel handig zijn een stekkerdoos zonder kabel, maar het is belangrijk vooraf goed na te denken of je wel of geen kabel nodig hebt bij een stekkerdoos. Het belangrijkste hierbij is bedenken of de kabels die je zelf gebruikt lang genoeg zijn om een stekkerdoos zonder kabel te gebruiken. We noemen een stekkerdoos zonder kabel ook wel een stopcontact splitter of verdeeldoos.

Zie hieronder de verschillen tussen een stekkerdoos met kabel en een verdeelstekker:

Stekkerdoos met usb powercube usb

 

Welke kleur en vorm stekkerdoos heb ik nodig?

De kleur en vorm van de stekkerdoos zijn vooral van belang bij de gewenste omgeving en de uitstraling daarvan. Het is hierbij belangrijk om je af te vragen waar je de stekkerdoos wil gaan gebruiken. Op basis hiervan kun je bepalen welke look de stekkerdoos nodig heeft en welke kleur en vorm je het best vindt passen bij de omgeving. Kies je bijvoorbeeld voor een stekkerdoos zwart of juist een witte stekkerdoos?

Wil je bijvoorbeeld de stekkerdoos buiten gebruiken dan is het handig om een stekkerdoos met randaarde en/of een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging aan te schaffen. Maar als je een stekkerdoos voor op je bureau nodig hebt moet je stekkerdoos bureau proof zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Cube Stekkerdoos of de Multi Toren Stekkerdoos, die een gave look geven aan je bureau en je werkplek extra geordend en overzichtelijk maakt.Meer interesse?

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen om de keuze voor een stekkerdoos iets gemakkelijker te maken. Op Voomy.nl beschikken wij over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige stekkerdozen waar jij hopelijk de perfecte stekkerdoos kunt vinden! 

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Telefoonnummer: +31 (0)85 130 14 59

E-mail: info@thebrandlab.nl


 

Volgende lezen

Top 5 stekkerdozen van 2022
We Charge Your Life