Snelladers

Wat is een USB C oplader?

USb C oplader Voomy

USB C is een universele aansluiting voor computers, laptops, smartphones en andere elektronische apparaten. De afkorting USB staat voor Universal Serial Bus en C is de laatste versie van deze aansluiting. USB C is kleiner en slanker dan de traditionele USB-A aansluitingen. Een USB C oplader kan zowel voor het opladen van apparaten als het overbrengen van gegevens gebruikt worden. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat USB-C is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is USB C?

USB C is een type USB-connector die wordt gebruikt voor gegevensoverdracht en opladen. Het is een kleine, omkeerbare connector die kan worden gebruikt met verschillende apparaten, waaronder laptops, smartphones en tablets. 

Een van de belangrijkste voordelen van USB C is dat het een reeks protocollen kan ondersteunen, waaronder USB 2.0, USB 3.1 en Thunderbolt 3, wat zorgt voor snellere gegevensoverdracht en de mogelijkheid om verbinding te maken met externe beeldschermen en andere apparaten. Het kan ook power delivery ondersteunen, waardoor apparaten via de USB-verbinding snel kunnen worden opgeladen. 

De USB-C connector komt steeds vaker voor op apparaten en wordt vaak gebruikt als primaire oplaad poort op laptops en smartphones. Hij wordt ook steeds meer gebruikt voor het aansluiten van accessoires, zoals externe harde schijven en docking stations. 

USB C cable Voomy

Hoe gebruik je een USB C oplader?

Een USB C oplader kun je gebruiken om elektronische apparaten op te laden. Deze USB C opladers zijn klein en compact, wat het makkelijk maakt om het overal mee naartoe te nemen. Ook laden USB C opladers je apparaten sneller op dan opladers met een USB A aansluiting. Daarom worden USB C opladers ook wel USB C snelladers genoemd. 

Manieren om USB C opladers te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om een USB C oplader te gebruiken, afhankelijk van het apparaat dat je wilt opladen. Hieronder 3 tips waar je op moet letten bij het gebruik van een USB C oplader:  

  1. Opladen van een smartphone: Als je een tablet hebt met een USB C of lightning ingang, kun je gebruik maken van de USB C oplader. Zorg dat je een oplaad blok hebt die genoeg vermogen heeft om je smartphone op te laden. Hoe groter het apparaat hoe meer vermogen de oplader nodig heeft. Om een smartphone op te laden, raden we minimaal een USB C snellader 20W aan.  
  2. Opladen van een tablet: Als je een tablet hebt met een USB-C of lightning ingang, kun je gebruik maken van de USB C oplader. Zorg dat je een oplaadblok hebt die genoeg vermogen heeft om je tablet op te laden. Hoe groter het apparaat hoe meer vermogen de oplader nodig heeft. Om een tablet op te laden, raden we minimaal een USB C snellader 65W aan. 
  3. Opladen van een laptop: Als je een laptop hebt met een USB-C ingang, kun je je laptop opladen met een USB C oplader. Zorg dat je een oplaadblok hebt die genoeg vermogen heeft om je smartphone op te laden. Hoe groter het apparaat hoe meer vermogen de oplader nodig heeft. Om een laptop op te laden, raden we minimaal een USB C snellader 20W aan. 
  4. Het is ook mogelijk om een USB C stekker of oplader te gebruiken voor data overdrachten voor alle apparaten die een USB C ingang hebben. 

Het is dus belangrijk dat een USB C oplader genoeg vermogen heeft om het desbetreffende apparaat op te laden. Gebruik bijvoorbeeld geen USB C oplader van 20W voor je laptop.  Je kunt dus wel je laptop opladen met een USB C oplader, maar daarbij moet het vermogen van de USB C oplader wel hoog genoeg zijn.  

USB C oplader Voomy Charge M20

De USB C Fast Charger

Een USB C fast charger is een oplader die bekend staat om het snel opladen van apparaten en een snelle data-overdracht. Met een USB C fast charger kun je allerlei elektronische apparaten van stroom voorzien. Denk aan smartphones, tablets en fotocamera’s of laptops. De USB C fast chargers komen steeds vaker voor naarmate de USB C standaard steeds meer ingang vindt. 

Een ander voordeel van USB C fast charger is hun omkeerbare ontwerp. Met een traditionele USB-connector moet je ervoor zorgen dat de stekker correct is georiënteerd voordat deze in het apparaat gaat. Maar met een USB C connector kun je hem via beide kanten inpluggen. 

Kortom, USB C fast chargers zijn een handige en veelzijdige keuze voor het voeden van uw elektronische apparaten. 

Waarom USB C snellader?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een USB-C snellader. De meest voorkomende reden is dat deze opladers vaak in staat zijn om een apparaat sneller op te laden dan andere opladers. Dit komt omdat ze over een hogere uitgangsstroom beschikken, wat betekent dat ze meer stroom kunnen leveren aan het apparaat. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld op reis bent of als je niet veel tijd hebt om te wachten tot je apparaat volledig is opgeladen. 

Ook blinken USB C snelladers uit in hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gebruikt om een breed scala aan apparaten op te laden en ondersteunen vaak de snellaad functie.  

Ook kunnen sommige USB C snelladers zelfs een vermogen tot 140+ Watt leveren. Zoals de speciaal ontworpen laptop snellader, die over genoeg vermogen beschikt om je laptop of andere grotere apparaten sneller op te laden met een USB C stekker. 

Al met al is een USB C snellader een handige en veelzijdige oplossing voor het opladen van je elektronische apparaten. En wordt er verwacht dat het in de toekomst steeds populairder wordt, maar daar later meer over. 

USB C Snellader Voomy Charge M30

USB C snellader iPhone

Een USB C snellader iPhone is een apparaat dat gebruikt kan worden om de batterij van een iPhone snel op te laden. USB C snellader iPhone werkt door een hogere spanning naar de iPhone te sturen, wat ervoor zorgt dat de batterij sneller opgeladen wordt. Sommige snelle opladers kunnen een iPhone wel 2 tot 3 keer zo snel opladen als een normale oplader. 

De USB C snellader iPhone is te gebruiken voor alle apparaten met een USB C ingang. De oudere iPhone opladers hebben een USB A naar lightning aansluiting. De nieuwe opladers hebben een USB C naar lightning aansluiting. Het grootste verschil tussen de nieuwe en oude opladers zijn vaak het type aansluiting en het vermogen. Vanaf de iPhone 12 en hoger hebben alle iPhones standaard een USB C naar lightning aansluiting. In de toekomst zal dit bij steeds meer apparaten doorgang vinden, door de voordelen die USB C biedt. 

Kortom de USB C snellader iPhone is ideaal als je niet te lang wilt wachten totdat je apparaten opgeladen zijn. 

USB C snellader iPhone Voomy Charge M10

Is USB C de toekomst?

Het is moeilijk om precies te zeggen wanneer er alleen nog maar USB C gebruikt zal worden, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de snelheid waarmee de technologie zich ontwikkelt en de acceptatie ervan door consumenten en bedrijven. 

USB C is al enige tijd de standaard voor veel nieuwe laptops, tablets en smartphones. Het lijkt erop dat deze trend zich zal blijven voortzetten. USB C biedt door de nieuwste technieken verschillende voordelen ten opzichte van oudere USB-standaarden. Zoals een kleiner formaat, hogere snelheden en de mogelijkheid om zowel stroom als data over te dragen. 

Er zullen waarschijnlijk altijd nog andere connectiviteitsopties beschikbaar zijn, zoals Bluetooth en Wi-Fi, maar het is goed mogelijk dat USB C in de toekomst een steeds dominantere rol zal spelen. Het is echter moeilijk om te voorspellen wanneer dit precies zal gebeuren, maar wij denken dat je de komende jaren niet meer om USB C heen kan. Dit is ook terug te zien in ons assortiment waarin alle snelladers minimaal 1 USB C aansluiting hebben. 

USB C snellader Voomy Charge M20

 Meer interesse?

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen om meer te ontdekken over USB C en alles daar omheen. Op Voomy.co beschikken wij over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige USB C opladers en nog veel meer, waar jij hopelijk de perfecte USB C oplader kunt vinden!   

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.  

Telefoonnummer: +31 (0)85 130 14 59  

E-mail: info@thebrandlab.nl 

 

 

 

 

Volgende lezen

Laptop standaard Voomy
De laptop standaard en zijn voordelen
We Charge Your Life