Verdeelstekkers

5 manieren om je stopcontacten op te splitsen

Stopcontact Splitter Voomy

Je kan van een stopcontact meer stopcontacten maken door gebruik te maken van een verdeelstekker. Dit is een apparaat dat is ontworpen om één stopcontact te splitsen in meerdere stopcontacten. Op deze manier kun je meerdere apparaten tegelijk aansluiten. In deze blog gaan we 5 manieren toelichten hoe je jouw stopcontacten kan opsplitsen.  

 

Optie 1: Het gebruik van een stopcontact splitter

Een stopcontact splitter, ook wel een stopcontactverdeler genoemd, is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten op een enkel stopcontact. Dit kan zeer nuttig als je meerdere stopcontacten wilt gebruiken op reis, thuis of op kantoor.

Er zijn verschillende soorten stopcontact splitters op de markt verkrijgbaar. Sommige zijn voorzien van een enkele verdeling, wat betekent dat ze één stopcontact splitsen in twee stopcontacten. Andere hebben meerdere verdelingen, waardoor ze één stopcontact in drie of zelfs vier stopcontacten kunnen splitsen. 

Het gebruik van een stopcontact splitter is eenvoudig. Je hoeft alleen maar het apparaat in het stopcontact te steken en vervolgens kun je je apparaten aansluiten op de extra stopcontacten die het apparaat biedt. Houd er wel rekening mee dat het vermogen van het stopcontact beperkt is. Dus zorg ervoor dat je niet te veel stroom verbruikende apparaten tegelijk aansluit op een stopcontact splitter. 

In sommige gevallen kan het gebruik van een stopcontact splitter ook veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Als u bijvoorbeeld een splitter gebruikt met een verouderd of beschadigd stopcontact. Of als u te veel stroom verbruikende apparaten tegelijk aansluit, kan dit leiden tot een kortsluiting of brandgevaar. Zorg er daarom altijd voor dat je een kwalitatief goed stopcontact splitter gebruikt en dat je het apparaat op de juiste manier gebruikt. 

In het algemeen kan een stopcontact splitter een handig hulpmiddel zijn als je meer stopcontacten nodig hebt. Zoek een kwalitatief goed exemplaar uit en gebruik het op de juiste manier om veilig en gemakkelijk gebruik te maken van meerdere stopcontacten. 

De stopcontact splitter zwart

Stopcontact splitter zwart Voomy

Een stopcontact splitter zwart is een handig apparaat dat je kunt gebruiken als je meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd wilt aansluiten op een stopcontact. Het heeft dus dezelfde werking als een normale stopcontact splitter, alleen is dit model zwart in plaats van wit.

De stopcontact splitter zwart is een stijlvol en modern apparaat dat gemakkelijk mee te nemen is. Het is compacte ontwerp zorgt ervoor dat de stopcontact splitter zwart makkelijk mee te nemen is. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat een apparaat klaar is met opladen voordat je het volgende apparaat kunt opladen. Ook hoef je niet meer te zoeken naar meerdere stopcontacten in een ruimte. 

In het kort: een stopcontact splitter zwart is een praktisch apparaat dat in elk huishouden handig van pas kan komen. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel gemak en comfort als je meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken. Als je nog geen stopcontact splitter hebt, is het zeker de moeite waard om er een aan te schaffen. 

Optie 2: Het gebruik van een verdeelstekker

Een verdeelstekker is een handig hulpmiddel als je meerdere apparaten op één stopcontact wilt aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je in een kleine ruimte woont of als je simpelweg niet genoeg stopcontacten hebt. Een verdeelstekker is een stuk veiliger dan het gebruik van meerdere verschillende stekkers op één stopcontact. Dit komt omdat het de stroom beter verdeelt en daarmee overbelasting voorkomt. 

Er zijn allerlei verschillende soorten verdeelstekkers beschikbaar. Zo zijn er verdeelstekkers met twee tot zelfs 7 oplaad-punten. Ook zijn er sommige verdeelstekkers die uitgerust zijn met USB-poorten zodat je nog meer oplaad mogelijkheden hebt.  

Het gebruik van een verdeelstekker is eenvoudig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je stopcontact voldoende vermogen heeft om alle aangesloten apparaten te kunnen voeden.

Vervolgens kun je de verdeelstekker simpelweg in het stopcontact steken en de stekkers van je apparaten in de uitgangen van de verdeelstekker. Zorg ervoor dat je de stekkers goed in de uitgangen steekt en controleer of de verdeelstekker goed in het stopcontact zit.

In het kort: een verdeelstekker is een handig hulpmiddel om meerdere apparaten op één stopcontact aan te sluiten. Het is eenvoudig in gebruik en kan je helpen om extra veilig en efficiënt te werken met meerdere elektrische apparaten tegelijk.

De verdeelstekker zwart

 Verdeelstekker zwart Voomy

 Een  verdeelstekker zwart is een stijlvol en modern apparaat dat gemakkelijk mee te nemen is.  Je hoeft dus niet meer te wachten totdat een apparaat klaar is met opladen. ook hoef je niet meer te zoeken naar meerdere stopcontacten in een ruimte. Dit is bijvoorbeeld handig als je op reis bent in een hotelkamer waar maar één stopcontact beschikbaar is. Of als je op kantoor werkt en je meerdere apparaten wilt gebruiken op één plek. 

In het kort: een verdeelstekker is een handig hulpmiddel om meerdere apparaten op één stopcontact aan te sluiten. Het is eenvoudig in gebruik en kan je helpen om veilig en efficiënt te werken met meerdere elektrische apparaten tegelijk. 

Optie 3: Het gebruik van een driewegstekker

Een driewegstekker is een handig hulpmiddel als je meerdere elektrische apparaten op één stopcontact wilt aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een smartphone, een laptop en een e-reader op één driewegstekker aansluiten, zonder dat je extra stopcontacten nodig hebt. Een driewegstekker vermeerdert het aantal stopcontacten met 3 extra stopcontacten. In sommige gevallen heeft een driewegstekker ook extra USB-aansluitingen en dus nog meer oplaad-punten. 

Een driewegstekker is veiliger dan het gebruik van meerdere verschillende stekkers op één stopcontact, omdat het de stroom beter verdeelt en overbelasting voorkomt. 

Het gebruik van een driewegstekker is eenvoudig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je stopcontact voldoende vermogen heeft om alle aangesloten apparaten te kunnen voeden. De driewegstekkers van hoge kwaliteit biedden bijna altijd genoeg vermogen om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. 

Vervolgens kun je de driewegstekker simpelweg in het stopcontact steken en de stekkers van je apparaten in de uitgangen van de driewegstekker. Zorg ervoor dat je de stekkers goed in de uitgangen steekt en controleer of de driewegstekker goed in het stopcontact zit. Als alles goed is aangesloten, kun je je apparaten aanzetten of opladen en gebruiken. 

In het kort: een driewegstekker is een handig hulpmiddel om meerdere elektrische apparaten op één stopcontact aan te sluiten. Het is eenvoudig in gebruik en kan je helpen om veilig en efficiënt te werken met meerdere apparaten tegelijk. 

Optie 4: Het gebruik van een verdeelstekker horizontaal

Een verdeelstekker horizontaal is een variant op de traditionele verdeelstekker, met als voornaamste verschil dat de uitgangen van de verdeelstekker naast elkaar zitten in plaats van boven elkaar. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een grote stekker of adapter wilt aansluiten en er niet genoeg ruimte is boven de verdeelstekker. 

Net als bij een traditionele verdeelstekker, kun je met een verdeelstekker horizontaal meerdere elektrische apparaten op één stopcontact aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een smartphone, een laptop en een tablet op één verdeelstekker horizontaal aansluiten, zonder dat je extra stopcontacten nodig hebt.  

Het gebruik van een verdeelstekker horizontaal is eenvoudig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je stopcontact voldoende vermogen heeft om alle aangesloten apparaten te kunnen voeden. Vervolgens kun je de verdeelstekker horizontaal simpelweg in het stopcontact steken en de stekkers van je apparaten in de uitgangen van de verdeelstekker. Zorg ervoor dat je de stekkers goed in de uitgangen steekt en controleer of de verdeelstekker goed in het stopcontact zit. Als alles goed is aangesloten, kun je je apparaten aanzetten en gebruiken. 

In het kort: een verdeelstekker horizontaal is een handig alternatief voor de traditionele verdeelstekker als je meer ruimte nodig hebt om je stekkers aan te sluiten. Het is eenvoudig in gebruik en kan je helpen om veilig en efficiënt te werken met meerdere elektrische apparaten tegelijk.

Optie 5: Het gebruik van een verdeelstekker met USB

Een verdeelstekker met USB is een handig hulpmiddel om meerdere apparaten tegelijk op te kunnen laden via een USB-aansluiting of een normale stekker aansluiting. Dit kan zeer praktisch zijn, vooral als je onderweg bent en je verschillende apparaten met je meeneemt die allemaal opgeladen moeten worden. Een verdeelstekker met USB bestaat uit een klein, compact apparaatje met twee tot maar liefst 8 USB-poorten. 

Je kunt de verdeelstekker met USB aansluiten op een stopcontact en je laptop, powerbank of andere apparaten tegelijkertijd opladen. Zo hoef je niet meer verschillende kabels en laders mee te nemen en kun je al je apparaten gemakkelijk tegelijk opladen. 

Er zijn verschillende soorten verdeelstekkers USB op de markt. Sommige hebben twee USB-poorten, terwijl andere wel drie of zelfs vier USB-poorten hebben. Hierdoor kun je nog meer apparaten tegelijk opladen. Bovendien zijn er verdeelstekkers met verschillende uitgangsspanningen en stroomsterkten, zodat je ook apparaten met hogere energiebehoefte kunt opladen. 

In het kort: verdeelstekker USB is dus een handig hulpmiddel om je apparaten tegelijk op te kunnen laden. Het is compact, gemakkelijk te gebruiken en kan je veel tijd en moeite besparen. Als je vaak onderweg bent en meerdere apparaten bij je hebt, is een verdeelstekker USB een aanrader. 

Meer interesse?

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen om 5 manieren te ontdekken om je stopcontacten op te splitsen. Op Voomy.co beschikken wij over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige verdeelstekkers en nog veel meer, waar jij hopelijk de perfecte verdeelstekker kunt vinden!  

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens. 

Telefoonnummer: +31 (0)85 130 14 59 

E-mail: info@thebrandlab.nl 

 

 

 

 

 

 

Volgende lezen

Reisstekker wereldstekker
Snellader iPhone Oplader Voomy
We Charge Your Life