Verdeelstekkers

Hoe verdeelstekkers kunnen helpen om je elektronica te organiseren

Voomy Split X3 Verdeelstekker Overzichtelijk

Verdeelstekkers zijn een geweldige manier om je elektronica te organiseren. Hiermee kun je meerdere apparaten op één stopcontact aansluiten, waardoor je uw snoeren gemakkelijk en overzichtelijk kunt organiseren. In deze blog leggen we alles uit over verdeelstekers en hoe verdeelstekkers je kunnen helpen om je werkplek of huis nog overzichtelijker te maken. 

Wat zijn verdeelstekkers? 

Verdeelstekkers zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zorgen ervoor dat je het aantal stopcontacten vermeerderd. Dit is handig als je bijvoorbeeld in een kamer maar één stopcontact hebt, maar toch meerdere apparaten van stroom wilt voorzien. 

Een ander voordeel van de verdeelstekker is dat het je helpt om je elektronische apparaten te organiseren. Wanneer je meerdere apparaten hebt die allemaal op een andere plek moeten worden aangesloten, kan dit al snel leiden tot een wirwar van draden en kabels die door je huis lopen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo kan het gebruik van meerdere verdeelstekkers leiden tot overbelasting van het stopcontact en kan het gevaarlijk zijn als je te veel apparaten aansluit op één stopcontact. Het is daarom belangrijk om een verdeelstekker van goede kwaliteit aan te schaffen. Zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen zonder problemen. 

Voomy Split X3 Verdeelstekker Zwart

Hoe je een stopcontact splitter kunt gebruiken voor meer overzicht.

Een stopcontact splitter, ook wel verdeelstekker genoemd, is een handige oplossing voor het organiseren van je elektronische apparaten en het creëren van meer overzicht in huis. Door het gebruik van een stopcontact splitter kun je meerdere apparaten aansluiten op één centrale locatie, waardoor draden en kabels netjes en georganiseerd blijven. Ook zijn er stopcontact splitters met een schakelaar. Dit zorgt ervoor dat je met een druk op de knop alle apparatuur die is aangesloten op de verdeelstekker, kunt uitschakelen.

Het is wel belangrijk om hierbij rekening te houden met het maximale vermogen van het stopcontact en om niet te veel apparaten aan te sluiten op één splitter. Met een slim gebruik van een stopcontact splitter kun je een netter en overzichtelijker huis of een nog betere werkplek creëren.

Voomy Split X3 Verdeelstekker Veiligheid

Ontdek de verdeelstekker met USB

Een verdeelstekker met USB-poorten is een handige oplossing voor het aansluiten van zowel elektronische apparaten als USB-apparaten op één centrale locatie. Dit type heeft naast gewone stopcontacten ook één of meerdere USB-poorten, waardoor je bijvoorbeeld je telefoon, tablet of andere USB-apparaten kunt opladen. Je kunt deze apparaten dan opladen zonder dat je daarvoor een aparte adapter nodig hebt.

Ook kan een verdeelstekker met USB-poorten ruimte besparen. Doordat je meerdere USB-apparaten op één centrale locatie kunt opladen, heb je minder adapters en snoeren nodig. Dit zorgt ervoor dat je minder ruimte nodig hebt om je elektronica op te laden en je huis opgeruimder blijft.

Tot slot is dit model ook handig om mee te nemen op reis. Op reis kun je in een hotelkamer soms te weinig stopcontacten beschikbaar hebben. Een verdeelstekker kan hierbij een oplossing biedden. Doordat je meerdere USB-apparaten kunt opladen met één verdeelstekker, hoef je minder opladers mee te nemen. Dit kan vooral handig zijn als je op reis gaat en niet veel ruimte hebt om extra opladers mee te nemen. 

Voomy Split X3 Verdeelstekker met USB

Waarom zou je voor een verdeelstekker met schakelaar kiezen?

Een verdeelstekker of driewegstekker is een handig hulpmiddel om meerdere elektronische apparaten aan te sluiten op één stopcontact.

Als je je elektronische apparaten aansluit op een verdeelstekker zonder schakelaar. Dan moet je de verdeelstekker steeds handmatig aan- en uitzetten door de stekker uit het stopcontact te halen of in te pluggen. Dit kan vervelend zijn als je meerdere apparaten hebt die je vaak aan- en uitzet, zoals bijvoorbeeld lampen, computers of televisies. Een verdeelstekker met schakelaar biedt dan uitkomst. Met één druk op de knop kun je meerdere apparaten aan of uit zetten, wat je tijd en moeite bespaart.

Ook kan dit model zorgen voor energiebesparing. Als je een elektronisch apparaat niet gebruikt, verbruikt het namelijk nog steeds energie als het in het stopcontact zit. Dit heet sluipverbruik. Met een verdeelstekker met schakelaar kun je de stroomtoevoer naar je elektronische apparaten gemakkelijk afsluiten. Dit vermindert het sluipverbruik en bespaard je dus energie.

Daarnaast brengt een verdeelstekker met schakelaar ook extra veiligheid met zich mee ten opzichte van een normaal stopcontact. Er kan namelijk brandgevaar ontstaan als je een stekker te lang in een normaal stopcontact laat zitten.  Een verdeelstekker met schakelaar maakt het gemakkelijk om de stroomtoevoer naar je apparaten af te sluiten, wat de kans op kortsluiting of brandgevaar verkleint.

Verdeelstekker Voomy Split X4

Wat is de verdeelstekker horizontaal?

De verdeelstekker horizontaal heeft dezelfde werking als een normale verdeelstekker. Het enige verschil is de manier hoe de verdeelstekker is ontworpen. De verdeelstekker horizontaal is namelijk zo ontworpen dat er meerdere stekkers naast elkaar passen. Ook zijn er verdeelstekkers horizontaal met USB poorten inbegrepen. Zoals de Voomy Split X3. Hiermee vermeerder je het aantal oplaadpunten en heb je geen extra adapters meer nodig.

Meer interesse? 

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen om meer te ontdekken over verdeelstekkers en alles daar omheen. Op Voomy.co beschikken wij over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige verdeelstekkers en nog veel meer, waar jij hopelijk het perfecte product voor jou kunt vinden!    

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.   

Telefoonnummer: +31 (0)85 130 14 59   

E-mail: info@thebrandlab.nl 

 

 

Volgende lezen

De ideale stekkerdoos voor in huis of op kantoor
Hoe onderhoud ik mijn powerbank? Tips van Voomy
We Charge Your Life