Stekkerdozen

De ideale stekkerdoos voor in huis of op kantoor

De ideale stekkerdoos voor in huis of op kantoor

Als je op zoek bent naar een manier om het aantal stopcontacten in huis te vermeerderen, dan is een stekkerdoos de perfecte oplossing. Maar wist je dat stekkerdozen niet alleen het aantal stopcontacten kunnen vermeerderen, maar ook nog vele andere voordelen hebben? In deze blog zullen we deze voordelen bespreken en uitleggen waarom een stekkerdoos onmisbaar is in ieder huishouden. 

Waar kun je een stekkerdoos allemaal voor gebruiken?

Een stekkerdoos kan worden gebruikt om meerdere elektronische apparaten op één enkel stopcontact aan te sluiten. Hierdoor kun je al je apparaten gemakkelijk en efficiënt aansluiten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een tekort aan stopcontacten in huis. Een stekkerdoos is ook handig als je een beperkt aantal stopcontacten hebt op plaatsen waar veel elektronica gebruikt wordt, zoals in de woonkamer of in een thuiskantoor.

Stekkerdozen kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen stekkerdozen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aansluiten van je televisie, computer, lampen, keukenapparatuur en alle andere elektronische apparaten in huis. Het aantal elektronische apparaten in huis worden tegenwoordig steeds meer. Vandaar dat het aantal standaard stopcontacten in huis vaak niet meer genoeg zijn om deze elektronica tegelijkertijd op te kunnen laden. Ook zijn er stekkerdozen met schakelaar, waarmee je met een druk op de knop alle stroom kunt uitschakelen.

Voomy Power Cube S6 - Multifunctioneel gebruik

Stekkerdoos met USB-poorten

Een ander voordeel van stekkerdozen is dat ze het gemakkelijker maken om elektronica op te laden. Veel stekkerdozen hebben ingebouwde USB-poorten, zodat je ook apparaten zoals smartphones, tablets en e-readers direct kunt opladen zonder een extra adapter te hoeven gebruiken. Dit wordt de stekkerdoos met USB genoemd.

Situaties waarin een stekkerdoos ook erg handig kan zijn, zijn onder andere bij het organiseren van een feestje of bij het werken vanuit huis. Als je veel apparatuur nodig hebt om een presentatie te geven of als je meerdere monitoren wilt aansluiten op je computer. Kan een stekkerdoos ervoor zorgen dat je alles gemakkelijk kunt aansluiten en bedienen.

Voomy Power Cube S6 - Stekkerdoos Overzichtelijk

Wat is een stekkerdoos met USB-poorten?

Steeds meer stekkerdozen hebben tegenwoordig ingebouwde USB-poorten. Het gebruik van een stekkerdoos met USB-poorten is efficiënter doordat je alleen een kabel nodig hebt om je apparaten op te laden. Dit is erg handig als je meerdere apparaten moet opladen en alle stopcontacten bezet zijn.

Een stekkerdoos met USB-poorten is een handige tool voor het opladen van apparaten zoals smartphones, tablets en andere apparaten die via USB kunnen worden opgeladen. Maar hoe werkt zo’n stekkerdoos met USB-poorten eigenlijk?

In principe werkt een stekkerdoos met USB-poorten op dezelfde manier als een gewone stekkerdoos. Het enige verschil is dat er extra USB-poorten op zitten waarmee je je apparaten kunt opladen zonder dat je een aparte adapter nodig hebt.

Stekkerdoos USB C

Een ander voordeel van een stekkerdoos met USB-poorten is dat deze vaak slimme technologie bevat die ervoor zorgt dat je apparaten snel en veilig worden opgeladen. Zo heb je ook de stekkerdozen met een USB C poort die nog sneller oplaadt als een USB-A poort. Ook kan de stekkerdoos bijvoorbeeld automatisch de juiste stroomsterkte bepalen voor het aangesloten apparaat, zodat het niet overbelast raakt. Dit is vooral handig als je veel verschillende apparaten hebt met verschillende oplaadbehoeften.

Al met al kan een stekkerdoos met USB-poorten een handige aanvulling zijn binnen een huishouden. Het biedt niet alleen extra oplaadpunten voor je apparaten, maar kan ook zorgen voor een snelle en veilige oplaad ervaring. 

Voomy Power S9 - Multi Toren Stekkerdoos 10 voudig Multifunctioneel

Hoe beschermd overspanningsbeveiliging je apparaten?

Stekkerdozen met overspanningsbeveiliging beschermen je apparaten tegen schade door plotselinge stroompieken. Dit kan gebeuren bij bijvoorbeeld blikseminslag of problemen met het elektriciteitsnetwerk. Dit soort stekkerdozen zijn daarom zeer aan te raden, vooral als je waardevolle apparatuur hebt, zoals een telefoon, laptop of computer.

Overspanning kan optreden wanneer er te veel stroom door het stopcontact gaat, waardoor de spanning boven de normale waarde stijgt. Een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging beschermt de aangesloten apparaten door de extra spanning weg te leiden voordat deze de apparaten bereikt.

Om schade aan je apparaten te voorkomen is het belangrijk om een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging aan te schaffen. Hierdoor ben je zeker van de veiligheid van je apparaten, zelfs als er stroompieken optreden in het elektrische systeem van je huis.

Voomy Power Cube S6 - Stekkerdoos Veiligheid

Hoe vermeerder je het aantal oplaadpunten?

Een van de belangrijkste functies van een stekkerdoos is het vermeerderen van het aantal beschikbare stopcontacten. Een stekkerdoos bevat meerdere stopcontacten en soms ook nog eens extra USB-poorten. Hiermee kan een stekkerdoos het aantal stopcontacten tot wel 17 extra oplaadpunten vermeerderen.

Met een stekkerdoos met USB-poorten heb je dus meer flexibiliteit en gemak bij het opladen van je elektronica. Of je nu een smartphone, tablet of laptop wilt opladen, je hebt altijd voldoende oplaadpunten beschikbaar.

Voomy Power S12 - Toren Stekkerdoos 17 oplaadpunten

Is een stekkerdoos onmisbaar?

Stekkerdozen kunnen erg handig zijn om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden en het aantal stopcontacten te vermeerderen. Ze bieden niet alleen extra oplaadpunten, maar kunnen ook helpen bij het beveiligen van elektronica tegen overspanning en kortsluiting. Daarnaast zijn stekkerdozen handig in verschillende situaties, zoals op kantoor of tijdens het reizen.

Voomy biedt stekkerdozen met USB-poorten en schakelaars aan die het aantal oplaadpunten vermeerderen. Waardoor je met gemak al je apparaten op één plek van stroom kunt voorzien. Kortom, een stekkerdoos is niet alleen praktisch, maar kan ook helpen om je apparatuur te beschermen en te zorgen voor extra gemak in huis.

Meer interesse? 

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen om meer te ontdekken over stekkerdozen en alles daar omheen. Op www.voomy.co beschikken wij over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige stekkerdozen en nog veel meer, waar jij hopelijk het perfecte product kunt vinden!    

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.   

Telefoonnummer: +31 (0)85 130 14 59   

E-mail: info@thebrandlab.nl 

Volgende lezen

Snelladers: De snelste manier om je apparaten op te laden
Voomy Split X3 Verdeelstekker Overzichtelijk
We Charge Your Life